Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2010
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Regionale tv-zender ATV lanceert Gemeente TV

Posted by dtvfan op 1 april 2010

ATVDe Antwerpse regionale televisiezender ATV lanceert op 1 april Gemeente TV. Abonnees van Telenet Digital TV en Belgacom TV kunnen, door een simpele druk op de welgekende ‘rode knop’, terecht op dit digitale platform om het laatste nieuws te bekijken uit diverse Antwerpse gemeentes. Dat meldt ATV in een persbericht.

ATV verwelkomt Brasschaat en Kalmthout als eerste gemeentes op dit digitale platform. Inwoners kunnen aan de hand van filmpjes en foto’s het laatste nieuws bekijken uit hun gemeente. Daarnaast vinden ze er ook alle relevante gemeentelijke informatie terug, met betrekking tot o.a. openbare werken, gemeentediensten, leven & welzijn, evenementen, enz. Via RSS-feeds worden bovendien automatische links gelegd tussen de website van de gemeentes en het digitale platform.

De gemeentes kunnen hun eigen huisstijl hanteren voor Gemeente TV. Elke gemeente geeft zijn pagina’s dan ook een heel eigen ‘look & feel’ mee. De gemeentes hebben elk een eigen toegang tot het platform en beheren dan ook autonoom de informatie die erop te vinden is. Ze beslissen dus zelf welke invulling zij aan Gemeente TV wensen te geven en hoe zij hun informatie aanbieden aan de kijker.

Brasschaat en Kalmthout hebben de primeur, maar andere gemeentes in het Antwerpse zullen weldra volgen. Bedoeling is dat, op termijn, elke digitale kijker informatie over zijn/haar gemeente zal kunnen raadplegen op Gemeente TV. atv biedt op deze manier zijn digitale kijkers een belangrijke meerwaarde. Het biedt informatie die up-to-date en relevant is voor de kijker. Bovendien reikt het de gemeentes een portaal aan om, op een audiovisuele manier, te communiceren met de kijker. ATV is beschikbaar bij Belgacom TV en Telenet Digital TV.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: