Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2010
  M D W D V Z Z
  « jan   mrt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Vancouver 2010 live op Eurosport en Eurosport HD

Posted by dtvfan op 8 februari 2010

Eurosport HDVanaf komende vrijdagnacht, om 03:00 uur, tot en met de sluitingsceremonie op 28 februari vinden in het Canadese Vancouver de Olympische Winterspelen plaats. Met meer dan 500 medewerkers brengt sportzender Eurosport dit grootste wintersportevenement ter wereld twee weken lang live en 24 uur per dag (en op Eurosport HD in high definition) in de Europese huiskamers. Dat meldt Eurosport in een persbericht.

‘Vancouver 2010’ betekent voor Eurosport voor de elfde achtereenvolgende keer de Olympische Spelen ‘op de zender(s)’. Eurosport en Eurosport HD verzorgen de live-uitzendingen van alle 15 Olympische sporten: alpineskiën, langlaufen, biatlon, Noordse combinatie, skispringen, kunstschaatsen, ijshockey, schaatsen, shorttrack, rodelen, snowboarden, freestyle skiën, skeleton, bobsleeën en curling.

De rechtstreekse uitzendingen van Eurosport en Eurosport HD beginnen dagelijks om 19:00 uur, nadat (om 18:30 uur) is afgetrapt met Olympic Countdown, het magazine waarin vooruit wordt geblikt op de dag. Daarna schakelt Eurosport over naar het eerste evenement van die dag, waarna de hele avond (en nacht) live verslag wordt gedaan van de meest aansprekende evenementen.

De Olympische dag op Eurosport start al eerder, met Olympic Breakfast (om 08:15 uur). Hierin komt het laatste Olympische nieuws voorbij. Daarna toont Eurosport de mooiste momenten van de afgelopen dag in Vancouver en worden de evenementen uitgezonden die de afgelopen nacht niet live aan bod konden komen. Elke dag (om 12:00 uur en om 18:00 uur) zendt Eurosport bovendien Olympic Finish Line uit, waarin met hoogtepunten, interviews en reportages wordt teruggeblikt op de vorige dag.

Tijdens de Winterspelen biedt Eurosport 2 (‘the new generation sports channel’) gedurende de dag diverse bulletins met het laatste nieuws, uitslagen van de dag, portretten van kampioenen en interviews met de atleten.

Ook online zijn de Winterspelen te volgen, met de Eurosport Player. De Eurosport Player (te vinden op http://eurosportplayer.com) is een online service waarmee sportliefhebbers vanachter hun PC live, on demand en in 14 verschillende talen kunnen kijken naar (onder meer) de uitzendingen van Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en waarop ook regelmatig evenementen te zien zijn, die niet op TV wordt uitgezonden.

Speciaal voor de Olympische Winterspelen ontwikkelde Eurosport het ‘Vancouver 2010 fluidbook’, een online programmagids die een interactief overzicht geeft van het complete wintersportaanbod op Eurosport, Eurosport HD en de Eurosport Player. Het fluidbook is te bezoeken (en te downloaden in PDF) via http://vancouver2010-nl.eurosport-tv.com/.

In de Eurosport Winter Zone (te vinden op http://winterzone.eurosport.nl) kunnen wintersportfans terecht voor Eurosports complete wintersportprogrammering, informatie over alle Olympische disciplines en de beste WATTS wintersportvideo’s. In de Gamezone kunnen zij meedoen aan een Wintersport Quiz en snowboard-, skispring-, curling- en alpineski-games. De grootste wintersportkenners en de beste gamers maken kans op (onder meer) een wintersportvakantie voor vier personen.

Vanaf Valentijnsdag, op zondag 14 februari, presenteert ex-skister en bimbo Victoria Silvstedt (http://victoriasilvstedt.com) dagelijks ‘Sport by Victoria’, waarin ze op ondeugende wijze een wintersport analyseert en waardeert met een aantal ‘kusjes’. Doorslaggevend voor deze waardering is in hoeverre de sport een positief effect heeft op de fysieke verschijning van de beoefenaar.

Eurosport, Eurosport 2 en Eurosport HD zijn beschikbaar in het aanbod van Belgacom TV, Telenet Digital TV en TV Vlaanderen.

Eén reactie to “Vancouver 2010 live op Eurosport en Eurosport HD”

 1. serenafan said

  Geen eens Australian open! 😡

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: