Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • februari 2010
  M D W D V Z Z
  « Jan   Mrt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

EXQI Plus start op 22 februari 2010

Posted by dtvfan op 8 februari 2010

EXQI PlusNadat EXQI pas in augustus 2009 de toelating kreeg om analoog op de kabel te worden verdeeld, werd enkele weken later het tv-testplatform EXQI Intro gestart. De bedoeling daarvan was om de plaats van EXQI Plus voor te bereiden. Op 22 februari komt EXQI Plus in Vlaanderen op de kabel daar waar EXQI Intro nu is. Dat meldt EXQI.

‘Het project EXQI is gebaseerd op de overtuiging dat alle vormen van mediaconsumptie naar elkaar zullen toegroeien: print, radio, televisie maar ook bewegend internet, mobiele televisie, on demand, digitale cinema en doelgroepentelevisie. EXQI is daarbij de verzamelnaam voor content die beantwoordt aan vier waarden: zelfontplooiing of informatie, groepsgevoel of solidariteit, duurzaamheid of langetermijndenken en tenslotte een positieve levensbenadering in plaats van een scherpe en cynische samenleving,’ aldus Gabriel Fehervari, CEO EXQI.

EXQI Plus wordt in dat model de ‘portaalzender’ die zal doorverwijzen naar de digitale themazenders EXQI Sport en EXQI Culture, naar radio EXQI FM en de website EXQI.be

EXQI Sport heeft al aan bekendheid gewonnen dankzij zijn doorgedreven aanbod livesportwedstrijden en vaste afspraken met de EXQI League, de UEFA Europa League, de Olympische Winterspelen in Vancouver en een gevarieerd aanbod motorsport, wielrennen en tennis.

EXQI Culture heeft zijn vaste stek bij cultuurliefhebbers weten te veroveren via een dagelijks Cultuurjournaal dat in een gestroomlijnde vorm zijn kijk op de culturele actualiteit geeft.

Binnen het multimediaplatform EXQI hebben ook EXQI FM (radio), EXQI Focus (doelgroepentelevisie) en EXQI.be hun plaats. Er wordt druk gewerkt aan de uitbouw van het mobiele platform. De gedetailleerde programmatie zal om begrijpelijke redenen pas worden toegelicht binnen twee weken.

EXQI Plus zal, naast analoog bij Telenet, beschikbaar zijn bij Telenet Digital TV, Belgacom TV en Numéricâble.

Advertenties

Eén reactie to “EXQI Plus start op 22 februari 2010”

 1. frank said

  Exqi is ten dode opgeschreven… lees de standaard van donderdag 11/02/2010

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: