Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • december 2009
  M D W D V Z Z
  « Nov   Jan »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

‘Klimaatchaos in het Zuiden’ gratis bij Telenet Digital TV

Posted by dtvfan op 18 december 2009

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanTelenet Digital TV-klanten kunnen gratis de klimaatfilm ‘Klimaatchaos in het Zuiden’ bekijken in de TV Theek. Dat meldt Telenet. ‘Klimaatchaos in het Zuiden’, is een productie van Wereldmediatheek vzw en is de eerste Vlaamse film die de impact van de klimaatwijziging op onze planeet en haar bewoners in beeld brengt. Met de film wil Wereldmediatheek de stem van het Zuiden in het klimaatdebat laten doorklinken.
Regisseur Geert De Belder en cameraman Thomas Thys trokken voor de documentaire naar Afrika (Burkina Faso en Togo), Latijns-Amerika (Ecuador) en Azië (Bangladesh), drie continenten in het Zuiden waar de levenskwaliteit catastrofaal daalt. Zowel lokale bewoners als experts uit Noord en Zuid getuigen in de film van snel toenemende armoede, als gevolg van de klimaatwijziging.

De documentaire kwam tot stand met medewerking van een tiental ngo’s en met de financiële steun van DGOS (Belgische Ontwikkelingssamenwerking) en DG Leefmilieu. De film wordt wereldwijd verspreid op dvd in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.
Telenet Digital TV-abonnees kunnen de film bekijken door op de ‘TV Theek’ toets van afstandsbediening te drukken, ‘Film & Series à la carte’ te selecteren en naar ‘Klimaatfilm’ te gaan. Door deze film gratis aan te bieden in de TV Theek, wil Telenet bijdragen tot de sensibilisering rond de humanitaire impact van de klimaatswijziging.

Advertenties

2 Reacties to “‘Klimaatchaos in het Zuiden’ gratis bij Telenet Digital TV”

 1. Pieter said

  Belgacom-kijkers krijgen nooit freebies. Het is niet omdat wij 11 hebben (een kanaal dat mij overigens geen zak kan schelen) dat ze ons niet op gratis films mogen trakteren…

 2. als ze echt zo voor het klimaat willen strijden bij telenet dat ze dan iets doen aan hun boxen die zoveel verspillen aan electriciteit.
  en veel te warm worden wegens slechte afkoeling.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: