Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2009
  M D W D V Z Z
  « Okt   Dec »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Liberty Global neemt Duits kabelbedrijf Unitymedia over

Posted by dtvfan op 13 november 2009

Liberty GlobalLiberty Global, aandeelhouder bij Telenet en het Nederlandse UPC, heeft het één na grootste Duits kabelbedrijf Unitymedia overgenomen. Hiervoor is er een koopovereenkomst gesloten met de aandeelhouders van Unitymedia. Liberty Global betaalt voor de volledige overname een bedrag van 2 miljard euro en neemt het de totale schuldenlast van van 1,5 miljard euro over. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door Duitse regelgevende instanties, wordt verwacht in de eerste helft van 2010 afgerond te zijn.

Unitymedia is het grootste kabeltelevisiebedrijf in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen en bereikt zo’n 8,8 miljoen huishoudens. Het kabelbedrijf is actief in grote Duitse steden, zoals Keulen, Düsseldorf en Frankfurt. Eind september 2009 telde Unitymedia zo’n 6,4 miljoen abonnees, waarvan 4,5 miljoen voor analoge en digitale tv en 1,9 miljoen voor onder meer digitale betaaltelevisie, breedbandinternet en telefonie.

Mike Fries, President en CEO van Liberty Global is erg blij met de overname: “Omdat deze overname een goede aanvulling op ons huidige Europese kabelnetwerk betekent en aanzienlijke nieuwe groeimogelijkheden biedt in een van de snelstgroeiende kabelmarkten in Europa. De acquisitie van Unitymedia betekent niet alleen een versterking van onze Europese aanwezigheid, maar biedt verdere schaalvergroting wereldwijd, waarbij we, inclusief Unitymedia, meer dan 40 miljoen huishoudens kunnen bereiken.
Unitymedia past geheel binnen onze strategie van het opereren van kabelbedrijven die de beste in hun klasse zijn, met ervaren managementteams, aanzienlijk geupgrade netwerken en producten en diensten die een hoge toegevoegde waarde aan onze klanten bieden. We verheugen ons op het toevoegen van Unitymedia aan onze activiteiten en zijn er van overtuigd dat deze overname lange termijn aandeelhouderswaarde levert.”

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: