Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • november 2009
  M D W D V Z Z
  « Okt   Dec »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom TV boos op Profliga

Posted by dtvfan op 6 november 2009

Belgacom TVBelgacom TV zal geen 44,7 miljoen euro meer neertellen voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Dat meldt De Morgen. Belgacom blijft boos omdat het de testmatchen tussen Standard en Anderlecht op het einde van het vorige seizoen niet mocht uitzenden. Die gingen toen voor 1,2 miljoen euro naar de Waalse betaalzender Be TV, die in handen is van de Waalse VOO. Het aantal abonnees van Be TV steeg hierdoor zeer snel, maar de betaalzender zendt enkel uit in Wallonië en Brussel. Om deze reden wil VOO waarschijnlijk niet de rechten voor het hele land wil kopen.

Een gevolg hiervan is dat de eersteklasseclubs in ons land het na volgend seizoen mogelijk met heel wat minder geld moeten doen. Telenet, de grootste concurrent van Belgacom TV, is niet meteen geïnteresseerd om mee te doen in de strijd om de voetbalrechten, aangezien Telenet Digital TV zonder Belgisch voetbal zo’n 857.000 klanten telt. Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga, hoopt dat de plooien met Belgacom TV alsnog gladgestreken kunnen worden.

Advertenties

2 Reacties to “Belgacom TV boos op Profliga”

 1. Nicolas said

  Er is een fout.

  Be Tv is ook te bekijken in Vlaanderen, via Telenet Digital TV.
  Dan mss toch nog een goede zaak voor Telenet 🙂

 2. dtvfan said

  Dat klopt inderdaad. Maar Be TV heeft geen Nederlandstalige versie in Vlaanderen. Telenet zou de rechten in theorie kunnen kopen, maar wil dit momenteel niet gaan doen. Hierdoor zouden er geen Vlaamse live commentaarverslagen kunnen zijn.

  Met vriendelijke groeten,
  dtvfan

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: