Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • september 2009
  M D W D V Z Z
  « Aug   Okt »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

‘Series: Hot from the US’ bij Telenet Digital TV

Posted by dtvfan op 3 september 2009

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfan(update) Telenet Digital TV voegt toch niet op 24 september zijn nieuwe dienst ‘Series: Hot from the US’ aan zijn TV-theek. Abonnees van Telenet Digital TV konden vanaf dan het nieuwe seizoen van verschillende Amerikaanse series 48 uur na vertoning op de Amerikaanse TV opgevraagd worden in de TV-theek. Hierdoor moeten klanten niet langer wachten tot het seizoen door een Vlaamse tv-zender wordt uitgezonden. Zo zal de eerste aflevering van het zesde seizoen van ‘Desperate Housewives’ en ‘Grey’s Anatomy’ eind september al op aanvraag te bestellen zijn. De weken nadien zullen de andere afleveringen van het seizoen worden toegevoegd. In het voorjaar van 2010 volgt het allerlaatste seizoen van ‘Lost’.

Anouk Mertens, Vice President Televisie bij Telenet: ‘Telenet Digital TV lanceerde eerder al succesvol de wereldwijde première van het tweede seizoen van ‘Matroesjka’s’ in de TV-theek. Ook de grote Amerikaanse studio’s staan zeer positief tegenover een dergelijke samenwerking met ons. Voortaan kunnen alle Telenet Digital TV klanten hun series immers op een snelle en legale manier bekijken, wanneer ze dat willen, in uitstekende beeldkwaliteit én met ondertitels.”

UPDATE: Telenet stelt zijn concept “Hot from US” uit, dit komt doordat de Vlaamse zenders, zoals VT4, boos reageerden. Voor de Vlaamse zenders zijn deze tv-series belangrijke publiekstrekkers en dus komt er nu eerst overleg tussen de zenders en Telenet. Telenet slaat nu mea culpa en geeft toe iets te snel te hebben gereageerd en onvoldoende overleg te hebben gepleegd met de zenders. “Het concept wordt uitgesteld. We gaan overleggen in de hoop dat we er samen uitkomen. Want we denken nog steeds dat er voldoende interesse kan zijn voor zo’n aanbod”, aldus de Telenet-woordvoerder. (Bron: De Tijd + eigen berichtgeving)

Advertenties

2 Reacties to “‘Series: Hot from the US’ bij Telenet Digital TV”

 1. N Van Gisteren said

  Toch wel belachelijk dat Lost wél maanden vooraf door Prime mag uitgezonden worden, maar het aanbieden twee dagen na uitzending in de VS (aan een véél te hoge prijs) is schijnbaar een zware ramp.

 2. master-magic said

  die zenders moeten veel geld neerleggen voor de rechten op die series en als ze die kwijtspelen door telenet dan is het normaal dat die zenders daar tegen zijn,
  ze raken zo geld kwijt van reclame en andere dingen die ze niet meer kunnen brengen aan een groot publiek.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: