Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • augustus 2009
  M D W D V Z Z
  « jul   sep »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

ARD, WDR, Rai Uno, CNBC en TRT verdwijnen analoog bij Telenet

Posted by dtvfan op 12 augustus 2009

printLogo.jpg Telenet picture by dtvfanHet analoog tv-aanbod verandert vanaf 1 oktober bij Telenet. Vanaf dan zijn de zenders ARD, WDR, Rai Uno, CNBC en TRT niet meer analoog te bekijken. Deze 5 zenders zijn vanaf dan enkel digitaal, via Telenet Digital TV, te bekijken. WDR en TRT komen dus in het digitaal basisaanbod bij Telenet Digital TV in heel Vlaanderen. ZDF is vanaf dan de enige Duitse analoge zender. Maar er verdwijnen niet alleen zenders, er komen ook 3 nieuwe zenders op de analoge kabel: de nieuwe algemene zender EXQI Plus, de Vlaamse versie van Discovery Channel en kinderzender vtmKzoe. vtmKzoe is bovendien enkel te bekijken tussen 6u en 20u op het analoge kanaal van Kanaal Z. Later verdwijnt Kanaal Z zelf van de analoge kabel en gaat enkel digitaal uitzenden via Telenet.

23 Reacties to “ARD, WDR, Rai Uno, CNBC en TRT verdwijnen analoog bij Telenet”

 1. Kris Geboes said

  ARD enWDR weg. Laten we telenet afsluiten en stappen we over naar de digitale concurrentie. ARD was leuk om een taal te leren.
  Trouwens,wie kijkt er nu naar RTL? Niemand! De Walen verdelen toch ook geen VTM. Dat ze die zender maar eerst weghalen

 2. Heiner He said

  Vandaag wilde ik ARD kijken, loopt da een rots EXQI…

  Morgen ga ik Telenet afsluiten en mij een Satellite Receiver kopen…

  Klotzakken!!!

  Sorry voor het slechte Nederlaands, maar ik ben duitser en al die franstaligen programmas zijn tog maar voor de toilet!!!

  Heiner

 3. jo de baets said

  ik wil graagonze duitse zenders terug

 4. jo de baets said

  jullie vergeten dat duits onze derde landstaal is

 5. lieve said

  ARD vervangen door tekenfilms… Denken ze nu dat de Vlamingen debiel zijn ?
  IPV het aanbod van de prachtige zenders te vervangen door commerciele nonsens had men beter uitgebreid met wat meer internationale standing .

  Ik ben zinnens over te schakelen op sateliet. Ga inlichtingen inwinnen en Kabel : adieu…

 6. hubert - mortsel said

  waarom worden we weeral op kosten gejaagd. Niet alleen ik, heel veel kijkers, vooral dan iets ouderen, zijn (waren) erg tevreden met het analoge aanbod. En dan, zonder inspraak, plaats weg : ARD, weg WDR… en wat krijgen we in de plaats : kinderzender zoom, alsof er nog niet voldoende tekenfilms worden gedraaid, en een onduidelijk exqui : we hebben dat echt niet nodig. Duitse zender bieden mooie sportreportages, heerlijke muzienprogrammma’s.
  een schande is het

 7. Dirk said

  Ard moet terug komen! het is erover dat ze ons verplichten om naar digitale tv over te stappen! ik ga een klacht indienen, en eens zien wat testaankoop erover zegt?

 8. mce said

  Ik ben dan toch niet alleen. En natuurlijk heb ik net voor ze deze onzin aankondigden mijn abonnement met 1 jaar verlengd. 😦

  Klacht is al onderweg. Opzeggingsbrief denkelijk binnenkort ook. Ik ben die debiele eenheidsworst die ze dan nog “jouw zenders” durven noemen kostbeu.

 9. Steven said

  Inderdaad, door ARD en WDR uit het analoge aanbod te halen worden de analoge (kabel)kijkers eens te meer als “tweederangskijkers” behandeld én min of meer gedwongen om de overstap naar digitale tv te halen… Het is gewoon schandalig dat er weer eens een paar k*tzenders bij komen en dat er daarvoor de Duitstalige zenders moeten verdwijnen. Zoals terecht werd aangehaald : Duits is toch onze 3 officiële landstaal, niet ???
  Neen, weer een hoop rommel erbij… Telenet misbruikt gewoon zijn monopolie op de kabel !! Nog erger dan de maffia….
  En waarom moeten er (buitenlandse) zenders verdwijnen van de (analoge) kabel ?? D’r is toch ruimte genoeg op, of niet soms ??

  In ieder geval : doordat ARD én WDR zonder boe of ba werden geschrapt, was dit voor ons thuis de druppel om finaal “overstag” te gaan en digitale tv (Belgacom TV, niet die gangsters van Telenet) in huis te halen al is het bij Belgacom TV dus wel wachten op de komst van WDR in het digitale basisaanbod. Ik kan niet wachten tot de dag dat WDR ook beschikbaar zal zijn !!!

  En dan het overaanbod van Franstalige zenders…. Onbegrijpelijk !! Je hebt -tig Franstalige zenders en met moeite 2 of 3 Duitstalige kanalen : FOEI !!!

 10. Martin said

  Weet iemand of ARD ongeëncrypteerd te ontvangen is met een digitale tv met DVB-C tuner?

 11. dtvfan said

  Beste,
  Normaal gezien kan u enkel met een DVB-C tuner de zenders Eén, Ketnet/Canvas, Eén+, Ketnet+/Canvas+, France 3, TV5 Monde, Arte, Actua TV, CNN, BBC World News, TVE, Cartoon Network/TCM, Eén HD en Ketnet/Canvas HD ontvangen.

  Met vriendelijke groeten

 12. tom minnen said

  Ik ben leerkracht Duits en stel met lede ogen vast dat zowel ARD als ZDF uit het analoge aanbod werden gehaald. Ik geef leerlingen regelmatig de opdracht om reportages van de Duitse tv op te nemen. Dit wordt nu fel bemoeilijkt.
  Kan ik het digitale aanbod opnemen los van mijn digibox?

  mvg

  T.Minnen

 13. dtvfan said

  Beste Tom Minnen,
  U kan via Telenet Digital TV programma’s ook opnemen op een DVD- en of videorecoder, maar hiervoor moet u wel een Digibox of Digicorder hebben. Normaal gezien moet u dan een scart van Digibox naar tv en een scart van vcr/DVD naar tv aansluiten. Daarnaast moet u een kabel van muur naar Digibox, van Digibox naar vcr/DVD en van vcr/DVD naar TV leggen. Als alles goed verloopt zou dat normaal gezien moeten werken. Mocht dit niet lukken kan u Telenet contacteren op 015/66 66 66, die meer gedetailleerde info kunnen geven.
  Hopelijk heeft u iets aan deze info.
  Met vriendelijke groeten,
  dtvfan

 14. Vermijlen said

  Mijn Vader (80jaar)kijkt veel naar ARD,
  hij houdt van DUITSE slager music
  SCHANDALIG dat Telenet dit zomaar wegneemt,

  Zo snel mogelijk TELENET buiten smijten,en
  belgacom tv nemen

 15. leo steurs said

  weten jullie wat jullie zijn dikke lullen en een grote ma
  ffiabende om een zender als ard weg te halen en andere zenders in de plaats te zetten waar niemand iets aan heeft.
  ik overweeg het om bij telenet als klant weg te gaan en hopenlijk
  zijn er nog mensen, betalen we nog niet genoegof zijn we verplicht naar digiale televisie over te stappen bende rotzakken

 16. mattias said

  de bedrijfsleiders van telenet zijn de grootste bedriegers en gangsters die men zich kan voorstellen.
  Telenet en belgacom doen hun zin zonder mening van de klant, omwille van hun marktmonopolie( zenders weghalen, rommel in de plaats geven)
  Ook omwille van deze reden houden ze hun prijzen kunstmatig zeer hoog.
  Om dan niet te zwijgen over de zwendel van hun onregelmatige bijkomende kosten her en der, kortweg frauduleuze praktijken.
  Hier zal naar mijn mening nooit verandering in komen, daarbij ik men abonnement ga opzeggen en hoop dat nog vele zullen volgen.
  Ik ben al van bij het begin klant maar ook bij mij is de maat vol!

 17. Bernadette said

  Inderdaad schandalig

  Mijn 66jarige buurvrouw kijkt ook graag naar duitse zenders en vooral duitse schlager muziek die regelmatig op ARD te zien is. Ieder oudejaarsavond kijkt ze dan op die zender naar een prachtshow duitse schlagers. Als alleenstaande een mooi amusement en dit nemen jullie zomaar af. Ze heeft geen groot pensioen dus zal ze zeker niet overschakelen op digirecorder.Ze is al niet goed te been. Zijn jullie echt dan niet beschaamd dit laatste plezierke tv af te nemen?
  Het is inderdaad voor de rijkere klasse en die nieuwe zenders daar zijn we ook niets mee

 18. didier said

  het is schandelijk dat Telenet ARD uit het zenderaanbod haalt ! mijn moeder en vele oudere (en jongere) mensen genieten al jaren van de mooie muziekprogramma’s die bij ARD uitgezonden worden. zonder verdere inspraak of keuze blijft een belangrijk kijkpubliek nu in de kou staan. en men doet dit bewust want de meeste oudere mensen hebben ook niet de mogelijkheid/moed/kracht om te reageren. ik hoop dat iemand een petitie, krachtdadige tegenbeweging start! consumentenorganisatie help aub.
  Telenet,Belgacom : machtmisbruikers!
  ik overweeg een schotel !

 19. Fabien said

  Heel erg dat het Duitse kanaal ARD niet meer analoog te bekijken is, ik stemde maar weinig af op deze zender maar men ouders daarentegen hebben noodgedwongen hun huisje moeten verlaten om naar een bejaarden home te trekken. En nu zijn ze ook nog hun favoriete zendertje kwijt waar ze zo graag naar de schlagers zagen,en hun andere favoriete muziekprogramma’s. Die oude mensjes hebben het al niet breed en kunnen zich geen digitale televisie veroorloven.
  In welke maatschappij leven wij eigenlijk vraag ik me steeds vaker af…?

 20. Bart said

  Analoog zullen ze ARD wellicht nooit meer doorgeven op de kabel, maar zij kunnen deze zender wel digitaal vrij of ongecodeerd doorgeven via DVB-C of met de cable-tuner zoals
  France 3, CNN, TVE.

 21. mucteba said

  dag meneer ik heb een vraag als je minder ala cart en niet te veel betaalpaketen
  kijk of neem bespaart je toch een pak meer geld

  is dat waar dtvfan

  dat zegt mijn papa

  het duurste packet is prime en dat zal ook normaal zijn
  want zijn eigenlijk cinema kanaalen

 22. mucteba said

  alle mensen koop maar een digitaal tv van telenet
  en ge krijgt ard dan terug
  het is toch niet zo moelijk
  8.00 euro huur moet je betaalen per maand
  als je teminste wening en en betaalpakketen
  beperk tot 1 & 2 packeten of geen
  en minder ala cart bekijken zal ook helpen maar het moet niet
  —————————————-

 23. dtvfan said

  Het is inderdaad zo dat je wat kan besparen door minder films, series,… à la carte te bestellen en of minder extra zenderpakketten te nemen. Dat hangt ook af van hoeveel je wilt besparen. Je hoeft zelfs geen extra zenderpakketten of iets “à la carte” te bestellen indien je dat niet wilt of wilt besparen. Het basisaanbod behoud je dan natuurlijk. Als je graag filmkanalen hebt kan je zowel het Entertainment-pakket als Prime nemen. Het duurste zenderpakket bij Telenet Digital TV is Be TV (37,70 euro/maand), de Waalse tegenhanger van Prime.

  Met vriendelijke groeten

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: