Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • augustus 2009
  M D W D V Z Z
  « Jul   Sep »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Algemene zender EXQI start in najaar

Posted by dtvfan op 3 augustus 2009

EXQIDe nieuwe algemene zender EXQI zal dit najaar starten. Dat meldt de baas van Alfacam, de groep achter EXQI, Gabriel Fehervari in een interview met De Standaard. De plannen voor EXQI zijn ver gevorderd en verwacht wordt dat de zender dit najaar start zowel analoog als digitaal. Eind deze maand is er een persconferentie waarop de zender wordt voorgesteld en de startdatum wordt bekend gemaakt. Gabriel Fehervari, CEO van Alfacam, wil met zijn zender Eén en vtm naar de kroon steken met een kleiner budget dan die zenders. EXQI zal zowel op televisie, radio, print en online aanwezig zijn.

Of EXQI ook analoog op de kabel zal zijn wil de CEO van Alfacam voorlopig nog niet kwijt. ‘We hebben in april van vorig jaar de gesprekken met Telenet aangevat. De algemene zender moet op de analoge kabel komen om het economisch haalbaar te maken. De rest van onze zenders: Exqi Sport en Exqi Culture kunnen gemakkelijk digitaal blijven.Het zelfde geldt voor de nog op te richten Exqi Life en Exqi News’, zegt Fehervari in De Standaard.

Op radiovlak heeft Alfacam reeds radiozender Be One overgenomen en zullen er nog frequenties bijgekocht worden om zo een groot bereik te hebben. ‘Het gaat om de frequenties. En we gaan nog frequenties bijkopen. Zo gaan we Exqi radio uitbouwen’, zegt Gabriel Fehervari. EXQI zal bovendien ook in Wallonië actief zijn met een eigen Waalse versie en om zo de concurrentie aan te gaan met RTBF en RTL.

Advertenties

Eén reactie to “Algemene zender EXQI start in najaar”

 1. ToMiKoN said

  Zeer mooie plannen van EXQI! Ik hoop dat het iets wordt!

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: