Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juli 2009
  M D W D V Z Z
  « Jun   Aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Nederland 1, 2 en 3 HD niet via Telenet of Belgacom ?

Posted by dtvfan op 25 juli 2009

De HD-versies van Nederland 1, 2 en 3 zullen mogelijk niet via Telenet Digital TV en Belgacom TV beschikbaar komen. Dat meldt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) aan deze site. Dit komt vanwege de auteursrechten. “De maatregel is om auteursrechtelijke redenen genomen. Wij hebben van de meeste sport en buitenlandse series alleen de rechten voor Nederland.”, zegt Merijn Werkhoven van de NPO. Nederland 1 HD is wel beschikbaar bij TV Vlaanderen en het Nederlandse CanalDigitaal in het basisaanbod. In Vlaanderen is Nederland 1, 2 en 3 beschikbaar in het digitale basisaanbod van Belgacom TV, Telenet Digital TV en TV Vlaanderen.

Advertenties

8 Reacties to “Nederland 1, 2 en 3 HD niet via Telenet of Belgacom ?”

 1. kurt said

  Snap er hier gene bal van wat hier geschreven staat!

 2. David said

  ‘k Snap de redenering ook niet. Wat hebben die rechten voor sport en buitenlandse series nu te maken met de hd versie van Nederland 1,2 en 3. Wij kunnen sport en series toch al eeuwen bekijken via Nederland 1,2 en 3. Wat heeft een uitzending in HD daar nu mee te maken.

 3. ToMiKoN said

  Als dit klopt, is dit erg jammer. Wij krijgen toch ook zonder problemen Franse zenders in HD door.

 4. dtvfan said

  Het is inderdaad een opmerkelijke reactie. Ondertussen is er nu een mail gestuurd naar de NPO met de vraag of dit weldegelijk de reden is waarom de HD-kanalen van de NPO niet naar Vlaanderen komen. Hierdoor is de titel van het bericht mee (tijdelijk) aangepast.

 5. Mr Berre Berre said

  Ik heb de indruk dat er snel “auteursrechten” geroepen wordt door zenders en/of tv-aanbieders a la Telenet en Belgacom, als een soort van toverformule om vragen af te ketsen.

 6. mucteba said

  net als sbs 6 rtl 4 rtl 5 veronica en net 5
  die hebben ook geen voldoende rechten in belgie te kunnen uitzenden

 7. Rubin said

  Dat is logisch. Want SBS6, RTL 4, 5, 7, 8 en NET 5 zijn commerciële (privaat)zenders. We hebben het hier over publieke omroepen.

 8. TeUs said

  De Belgische zenders één HD is binnenkort te ontvangen via Ziggo in Nederland. Waaron kan dit dan niet andersom? Nederland 1, 2 en 3 in HD? Die auteursrechten is dus duidelijk bullshit.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: