Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • juli 2009
  M D W D V Z Z
  « jun   aug »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

Teletekst op BBC 1 London uitgezet

Posted by dtvfan op 11 juli 2009

BBCWie naar BBC 1 kijkt kan voortaan enkel ondertitelingen (pagina 888 ) via Ceefax, de Britse teletekst, opzetten. De andere teletekstpagina’s zijn niet meer beschikbaar op de zender. Deze pagina’s zijn dan weer wel beschikbaar op BBC 2 met ook de ondertitelingspagina. Het is nog niet duidelijk of deze pagina’s (199 en rubriek 600) zullen terugkeren op BBC 1.

Voor de Benelux heeft de BBC namelijk een beperkte Ceefax in gebruik via pagina 199 en rubriek 600 met info over de programmatie van BBC 1 en BBC 2. De ondertitelingen via pagina 888 blijven zowel op BBC 1 als op BBC 2 beschikbaar. Maar doordat de BBC de satellietsignalen en de kabelaanvoer voor België en Nederland aan het afbouwen is, verdween de beperkte Ceefax op BBC 1. Verder vervangt de BBC in het Verenigd Koninkrijk op de resterende analoge ethersignalen Ceefax door een digitale versie, die mogelijk niet beschikbaar zal zijn in de Benelux. BBC 1 en 2 zijn in Vlaanderen beschikbaar in het basisaanbod van Belgacom TV en Telenet Digital TV.

7 Reacties to “Teletekst op BBC 1 London uitgezet”

 1. N Van Gisteren said

  hoe superieur Dat zal dus de verklaring zijn voor de schabouwelijke ceefax/teletekst-ondertitels de afgelopen dagen op BBC 1, terwijl die op BBC 3 wel nog fatsoenlijk werken.

  Veel beter zou zijn als Telenet gewoon de ondertitels die de BBC meestuurt in zijn sat-signaal zou implementeren in zijn set-top-boxen, zoals INDI vroeger deed (tot Telenet INDI overnam en dat de-activeerde, want ze zouden toch niet willen dat er iemand opmerkte hoe superieur INDI wel was, met nota bene dezelfde basis-software).

  Ondertitels aanzetten bij INDI:

  En zo zien de ondertitels er uit:

  Zie ook: http://www.tik.be/forum/viewtopic.php?f=25&t=10093

 2. probleem is dat ze enkel nog EPG verzorgen voor het FTA aanbod in de uk dat ze verkopen onder de tegenhanger van sky uk.
  op de box van sky uk heb je ook een digitale teletext zoals we dat hier kennen bij vtm.
  maar daar werkt dat veel sneller en soepeler dan bij telenet.

 3. Genbrugge said

  Beste,
  Ook ik kijk dagelijks BBC1&BBC2.Vooral op vrijdag,want dan is het m’n favoriete programma “Gardner’s World”.
  Leuk om dan via teletekst eens te kijken wat het programma zowat inhield.Maar nu de laatste maand ‘no way José’ weg met de teletekst. F***ing Englishman.

 4. mucteba said

  sorry voor jullie maar als het contract afgelopen
  is zal bbc 1 en bbc 2 niet mogelijk te ontvangen zijn in
  belgie en nederland dat wilt die twee zenders zelf
  maar ja als het zo is het is zo
  punt uit als ze weg willen kunnen wij zicht niet
  tegenhouden

 5. Madge said

  Beste Genbrugge, Je zou best je energie gebruiken om in eigen land wat aan de ondertiteling te doen, die nauwelijks bestaat.
  😉

 6. anthony said

  ik weet niet hoe ik die ondertiteling weer moet uitzetten!!! help

 7. dtvfan said

  Beste

  U kan proberen om terug op de teletekst-knop van uw afstandbediening te drukken of naar het hoofdmenu gaan. Een andere oplossing is ook om de decoder even af te zetten en vervolgens terug aan te zetten.

  Met vriendelijke groeten

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: