Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2009
  M D W D V Z Z
  « apr   jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

BVN verhuist naar nieuwe frequentie op Hotbird

Posted by dtvfan op 30 mei 2009

BVNVanaf 15 juni is de Vlaamse en Nederlandse satellietzender BVN via een nieuwe frequentie op de Hotbird satelliet te ontvangen. Tot 30 juni blijft BVN nog op de huidige frequentie te ontvangen. BVN wordt nu nog uitgezonden via een transponder van RTV Slovenija alwaar BVN bandbreedte huurt, waarvan de doorgifte-overeenkomst op 30 juni afloopt. BVN wordt vanaf 15 juni uitgezonden via transponder 95 op de Hotbird-satelliet, te ontvangen via 12.207 GHz H – 27500 – 3/4.

Nadat BVN de wettelijk verplichte Europese aanbesteding voor een nieuwe doorgifte-overeenkomst had uitgeschreven bleek dat satellietoperator RRSat het goedkoopste bod aan BVN had gedaan. BVN blijft wel op de Hotbird uitzenden maar wisselt hierdoor wel van frequentie.
Onlangs besloot BVN af te zien van een frequentiewissel op de Astra1 satelliet. Daar had men contractueel recht op omdat men op de nieuwe frequentie dezelfde bandbreedte kon verkrijgen waarmee de drie landelijke zenders van de publieke omroep bij CanalDigitaal, de Nederlandse tegenhanger van TV Vlaanderen, uitzenden. Verwarring die mogelijk op zou treden bij kijkers en hotels dan wel vakantieoorden die BVN op het interne televisienetwerk doorgeven is de reden waarom BVN afziet van een frequentiewissel in het pakket van CanalDigitaal en TV Vlaanderen op de Astra1 satelliet.

In Vlaanderen en Nederland is BVN te zien met een bandbreedte van 3 Mbits. Vanaf 10 juni gaat BVN actief de zakelijke partners alsmede ook de kijkers informeren over de aangekondigde frequentiewissel. De Hotbird satelliet is gestationeerd op 13 graden oost op de Clark Belt.

Bron: TotaalTV + eigen berichtgeving

9 Reacties to “BVN verhuist naar nieuwe frequentie op Hotbird”

 1. Sali said

  Hey,

  dank u voor de frequentie. Alleen vraag ik me af of er andere kanalen bestaan die gratis te bekijken is. b.v.d

 2. dtvfan said

  Zeker en vast. Via Hotbird zijn er honderden gratis tv-kanalen, ook via Astra.
  Mvg,
  dtvfan

 3. ahlam said

  Hallo,
  Ik vraag mij af waar bvn naar toe verhuist van Hotbird.
  En ik wil aljteblieft snel antwoord.
  Dank u wel.
  Ahlam,

 4. dtvfan said

  Beste,
  Meer info hierover vindt u op : http://www.bvn.nl/ontvangst/actueel

  Met vriendelijke groeten

 5. P. van der Jagt said

  Geachte lezer,

  Verandering van sateliet zal voor ons in DK dus wel inhouden dat ik een installateur moet laten komen om mijn antenne te laten richten en zo ja, zit ook de Duitse Bahn TV op die sateliet.

  Zie uit naar Uw antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  P. v.d. Jagt.

 6. W.G. said

  @ P. v.d. Jagt

  Mag ik er u op wijzen dat dit een artikel is uit 2009. BVN zit nu op de Astra 1, zie daarvoor het volgende bericht op deze blog https://digitaletv.wordpress.com/2011/03/01/bvn-en-13th-street-hebben-nieuwe-frequentie/
  Is Bahn TV trouwens niet gestopt op 31 december 2010?

  W.G.

 7. dtvfan said

  Het is inderdaad zo dat dit artikel van 30 mei 2009 is en hierdoor niet meer actueel is. Om deze reden zal de reactiemogelijkheid bij dit artikel over een paar dagen niet meer beschikbaar zijn. Via onze zoekfunctie aan de linkerzijde van deze pagina kan u recentere informatie vinden. Reacties zijn welkom bij het artikel dat W.G. naar verwijst of bij andere recentere artikels.

  Met vriendelijke groeten
  dtvfan

 8. wtrggwer said

  waaarom verrandere van ferc…?????????/ kk leijers ik zie niks
  en bedankt!!!

 9. van de velde tony said

  Jaren geleden had ik bvn aangevraagd voor hotel fiësta beach in djerba mi doen.
  Dit jaar is met hun nieuwe systeem verdwenen. Zij hebben waarschijnlijk mieilijkheden om dat in hun systeem te krijgen of het is moed wil.
  Tal van Vlaamse en Nederlandse klanten voelen zich daardoor uitgesloten ten opzichte van de Duitsers en de Fransen tweede rangsklanten.zzij hebben samen een 20-tal zenders beschikbaar. Kunnen jullie contact opnemen met dit hotel om dat probleem op te lossen.

  Van de velde tony

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: