Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2009
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Be TV mag testwedstrijden uitzenden

Posted by dtvfan op 20 mei 2009

BeTVNiet Belgacom of Telenet, maar wel de Franstalige betaalzender Be TV heeft de uitzendrechten voor heel België verworven voor de 2 komende testmatchen deze week op donderdag en zondag. Be TV heeft vandaag zo’n 1,2 miljoen euro geboden en Belgacom TV wilde “niet verder opbieden tegen dit onredelijke bod”. Dinsdag bood de Waalse betaalzender nog 400.000 euro voor de rechten, waarop Belgacom meer bood. De uitzendrechten voor testwedstrijden behoren niet tot het tv-contract van Belgacom, dat nog loopt tot 2011. Volgens het contract had Belgacom voor de testwedstrijden een “voorkooprecht als er een gelijkwaardig of hoger bod was”. Maar Belgacom biedt dus nu niet meer dan Be TV.

Eerder vandaag raakte bekend dat een rechter in Brussel Belgacom TV gelijk gaf om de testwedstrijden te mogen uitzenden en dat Anderlecht, Standard en de Profliga elk 1 miljoen euro moeten betalen als dwangsom indien Belgacom TV de wedstrijden niet mag uitzenden.

Het is nog wel onduidelijk of de wedstrijden ook in Vlaanderen te zullen zien zijn, want de natuurlijke partner van Be TV in Vlaanderen, Prime, heeft bevestigd om de matchen niet over te nemen. Mogelijk zal Be TV een andere partner zoeken. Wordt dus nog vervolgd.
Be TV is in Vlaanderen enkel verkrijgbaar via Telenet Digital TV in een betaalpakket voor 37,70 euro per maand. De samenvattingen zullen in Vlaanderen in ieder geval te zien zijn op de VRT in het voetbalprogramma Studio 1. De wedstrijden zijn ook live te volgen via de radio op Radio 1.

Update : De testwedstrijden zullen enkel via Be TV live te volgen zijn. Wie het pakket Be Premium neemt bij Telenet krijgt het de eerste maand gratis en kan zonder iets te betalen, binnen deze maand, het pakket opzeggen. Wie dit niet doet, heeft een jaarabonement op Be Premium. In dit pakket zitten er 6 Be TV-kanalen.

Vanaf maandag biedt Telenet twee extra mogelijkheden aan om het proefabonnement op Be TV kunnen opzeggen. Via het callcenter wordt een extra optie aangeboden waardoor de abonnees sneller met een operator worden doorverbonden die zich uitsluitend bezighoudt met het proefabonnement. En Telenet stelt vanaf maandag een formulier via de website ter beschikking die het de abonnees mogelijk maakt om hun proefabonnement op te zeggen.
Opzeggen Be TV-abonnement kan via  de Telenet-site op deze link.

Advertenties

12 Reacties to “Be TV mag testwedstrijden uitzenden”

 1. ToMiKoN said

  Allemaal voor een stomme bal! € 37,70 voor enkele TV zenders, wow! Welke idioot betaalt dat?

 2. Jos said

  Ach je moet dat niet betalen, gewoon die maand gratis nemen en volgende week opzeggen. gratis testwedstrijden, voila!

 3. maris said

  ja het kost 37 euro maar je krijgt het de eerste 2 maand gratis en als je binne de 2 maand het pakket afbeld kost je het je niks dus… en het staat binnen de 30min op je tv! zalig is dat

 4. Dries said

  Vraagje, kun je bij telenet niet dat pakket aanschaffen en maandag terug opzeggen zonder dat je iets moet betalen? Er is toch zo’n promotie dat je de 2 eerste maanden gratis krijgt zonder uitstapverplichtingen? Of klopt dit niet? Anders even abonnement aanschaffen voor paar dagen…

 5. Dries said

  Update: Ik heb zonet gebeld naar telenet (015/66.66.66) en zij hebben dit bevestigd, BeTV is nu geactiveerd en kan ik kosteloos maandag opzeggen… 🙂

 6. dtvfan said

  Dat is interessant om te weten, bedankt voor het te laten weten.

 7. Tom said

  Ik heb ook een abonnement voor 4 dagen… hehe

 8. Danny said

  Reden genoeg om die BE TV te boycotte ….

 9. Christian said

  Heb zojuist het pakket aangeschaft, maar er staat dat het binnen de 48 uur pas geactiveerd wordt, ik heb dat vandaag nodig!

 10. Dries Cloet said

  Geen probleem,

  Binnen het uur is dat zeker en vast geactiveerd.
  Veel nieuwssites hebben deze truc wel al overgenomen dus binnen geraken telefonisch bij Telenet kan even duren.

  Meer instructies vind je op facebook, zoek voor de groep ‘wij willen de testmatchen zien’

  MVG,
  Dries Cloet

 11. sara said

  klopt het dat bij jullie op be sport het niet wordt uitgezonden?
  of waar moet ik kijken?

 12. sara said

  oke is gelukt 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: