Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2009
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Belgacom wint rechtzaak over breedbandconflict

Posted by dtvfan op 14 mei 2009

Het Hof van Beroep in Brussel heeft een aantal verplichtingen vernietigd die de telecomregulator BIPT wilde opleggen aan Belgacom. Dat meldt Belgacom in een persbericht. Het Hof oordeelde dat de door het BIPT uitgevoerde analyse van de breedbandmarkt foutief was, omdat onvoldoende rekening werd gehouden met de intense concurrentie op deze markt. In zijn besluit van 10 januari had het BIPT Belgacom verplicht om delen van zijn netwerk open te stellen voor concurrerende telecombedrijven tegen vastgelegde prijzen. Het gaat onder meer om VDSL, het supersnelle breedbandnetwerk dat Belgacom aan het uitrollen is.

”Wij hebben het besluit altijd betwist omdat het uitgaat van een foute marktanalyse, waarin geen rekening wordt gehouden met de concurrentie van de kabel. Het Hof heeft ons gevolgd en het besluit gedeeltelijk vernietigd.” meldt Belgacom in het persbericht. Belgacom zegt verder dat er geen gevolgen zullen zijn voor de bestaande dienstverlening aan andere telecombedrijven en zegt contact te hebben opgenomen met het BIPT om samen de concrete gevolgen van het arrest te bespreken.

Het BIPT wordt in het arrest bijzonder zwaar aangepakt. De instelling wordt een ‘manifest gebrek aan onderzoek en analyse’ verweten, wat ‘onaanvaardbaar’ is voor een toezichthouder. De rechter verwijt het BIPT aan de ene kant te spreken van de mogelijke komst van één of twee operatoren, terwijl aan de andere kant gewag wordt gemaakt van hindernissen bij de markttoegang die elke concurrentie onmogelijk maken.

Bron : De Standaard + eigen berichtgeving

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: