Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2009
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Testaankoop berispt TV Vlaanderen over kaartwissel

Posted by dtvfan op 8 mei 2009

Smartcard TV VlaanderenTestaankoop voert actie tegen TV Vlaanderen omwille van de smartcardwissel waarvoor TV Vlaanderen een bijdrage aan de abonnees vroeg. Door de hoge kosten vroeg TV Vlaanderen voor de kaartwissel naar het Mediaguard 3 systeem een kleine bijdrage aan abonnees, wat volgens Testaankoop een onwettige praktijk is. Overigens had TV Vlaanderen al eerder toegegeven dat de klantenservice de kosten kwijtscheldt indien klanten het er niet mee eens zijn.

Volgens Testaankoop, dat eerder nog TV Vlaanderen nog redelijk gunstig beoordeelde bij een vergelijkende test tussen digitale aanbieders, handelt TV Vlaanderen in strijd met de wet op de handelspraktijken door de abonnees te laten betalen voor een smartcard waar die niet om hebben gevraagd. TV Vlaanderen heeft die praktijk immers niet contractueel geregeld en ook in de algemene voorwaarden is daar geen spoor van te bekennen.

‘Volgens de wet op de handelspraktijken moet de consument uiterlijk op het ogenblik dat hij het contract sluit, worden ingelicht over alle kenmerken van het product of de dienstverlening en over de verkoopvoorwaarden, dus onder meer de totale prijs. Daardoor kan het niet om tijdens de looptijd van een contract plots extra kosten op te leggen.’ meldt Testaankoop.

Testaankoop dient een klacht in bij de Algemene Directie Controle en Bemiddeling en heeft een modelbrief opgesteld voor abonnees van TV Vlaanderen waarmee ze kunnen aangeven het oneens te zijn met de kosten voor de smartcard.

Bron : TotaalTV + eigen berichtgeving

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: