Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • mei 2009
  M D W D V Z Z
  « Apr   Jun »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

BBC One en Two blijven zeker analoog bij Telenet

Posted by dtvfan op 2 mei 2009

BBC 2De BBC-kanalen BBC One en BBC Two zullen zeker analoog blijven bij Telenet. Dit komt omdat deze zenders zeer populair zijn in Vlaanderen en in het Verenigd Koninkrijk. Dat vertelde de gedelegeerd bestuurder van Telenet, Duco Sickinghe, in een interview tijdens het Radio 1-programma Vandaag. Sickinghe meldde verder dat het kijkgedrag veranderd is en er vraag is naar andere Vlaamse kanalen. Om deze reden komen er na de zomer 2 nieuwe Vlaamse kanalen op de analoge kabel, die Telenet momenteel zoekt.

Potentiële zenders die analoog vervangen zullen worden door hun populairdere commerciële concurrenten zijn Rai Uno, ARD, ZDF en WDR. Die commerciële zenders zouden mogelijk de Italiaanse tv-zenders Canale5 en Italia1 zijn. Mogelijke toekomstige Duitse tv-zenders zijn RTL Television en ProSieben.

Niet alleen zal het analoge aanbod veranderen bij Telenet, maar ook het digitale aanbod. Sickinghe zei dat er in het digitaal aanbod meer buitenlandse zenders zullen komen vanwege de toenemende vraag hiernaar.

Advertenties

10 Reacties to “BBC One en Two blijven zeker analoog bij Telenet”

 1. J.Simons said

  Dat telenet de zenders ARD en ZDF van het analoge kabelnet wil ver wijderen is voor ons en voor veel andere kijkers een komplete ramp, dat het kijkgedrag veranderd is lijk ons een drog reden.
  Er is bij ons weten geen enkel rondvraag geweest.
  De bedoeling is om via comerciele zenders meer reclame inkomsten te krijgen.
  Als TV technieker heb geen enkele notie dat mijn klanten andere zenders wensen.
  J.Simons

 2. Reynie said

  Ik stem voor: ProSieben

 3. krikke said

  spijtig want ik kijk geregeld naar zdf “wetten das” en de muziekprogrammas die ze soms snachts uitzenden:(ik zou heel graag de nederlandse commerciele zenders (rtl sbs enz.) erop willen,kben er zkr van dat vele mensen die wel zouden bekijken!

 4. Robert said

  Ik denk dat telenet veel klanten zal verliezen als de bij veel oudere mensen populaire tv zenders ARD en ZDF van de kabel verdwijnen. Op deze zenders kan men praktisch dagelijks diverse politieserie’s (ondertitelt door teletest) zien,alsmede regelmatig mooie shows.

 5. guido nyckees said

  als ZDF en ARD door telenet van de kabel zullen verdwijnen, zal Telenet uit mijn huis verdwijnen

 6. mike said

  monopolie,dat is wat ze hebben,zowel telenet,belgacom als tv vlaanderen.niet u en ik beslissen wat we willen zien,maar zij.en dat voor veel geld.

 7. Galle Werner said

  Wij zien graag de oostenrijkse muziekprogrammas meestal op ARD en soms op ZDF, met mooie beelden uit de bergen. Als nu ook nog ZDF verdwijnt dan neem ik sateliet. Dit kost slechts 9,5€ per maand en je kan dan ook nog oostenrijkse zenders zien. Bovendien zeer goede kwaliteit en ook digitaal.
  Commerciele vlaamse zenders hadden we al genoeg.
  De kwaliteit valt weg bij telenet “vlaanderen”.
  We zullen de nodige stappen doen om ARD en ZDF weer op het net te zetten en verder ook een oostenrijkse zender

 8. jo cornille said

  sinds een tweetal dagen blijkt de zender bbc 1 niet te ontvangen te brugge (abonnee telenet). is er iets veranderd bij telenet?

 9. dtvfan said

  BBC1 heeft in bepaalde regio’s een nieuwe frequentie gekregen. Mogelijk moet u dus de frequentie aanpassen. De nieuwe frequentie kan u bekijken op de site zenders.be .

  Mvg

 10. j. van de velde said

  wat een miskleun van telenet zeg !!!!
  als bbc verdwijnt zit ik de volgende dag bij belgacom
  liever een goede analoge zender dan wel nog meer sh.t digitale rommel !

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: