Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • april 2009
  M D W D V Z Z
  « Mrt   Mei »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Acht start vanaf 18 mei en brengt topreeksen

Posted by dtvfan op 23 april 2009

ConcentraDe nieuwe digitale zender Acht start vanaf 18 mei ipv 1 mei zoals eerder aangekondigd. De zender is een initiatief van mediagroep Concentra. Gazet Van Antwerpen, een krant van Concentra, kondigde vandaag de lancering van Acht aan. Acht zal in Vlaanderen bij Telenet Digital TV, Indi en Belgacom TV beschikbaar zijn in het basisaanbod.

Acht zal zich toespitsen op buitenlandse kwaliteitsreeksen. Zo sloten ze een contract af met het Amerikaanse Home Box Office (HBO). HBO leverde de afgelopen jaren onder meer dramaseries af zoals ‘The Sopranos’, ‘Six Feet Under’, Band Of Brothers’, ‘Deadwood’ en ‘The Wire’.
Volgens Acht-programmadirecteur Vincent Loozen wordt de zender de geprefereerde partner van HBO. Ze zullen zowel klassiekers, zoals ‘The Sopranos’, als nieuwe reeksen brengen. Maar naast HBO zullen nog andere maatschappijen programma’s leveren. De series worden niet verbannen naar nachtelijke uren, zoals andere Vlaamse zenders nu wel doen: ‘Voor bestaande zenders zijn dat soort programma’s vooral een prestigezaak. Bij ons ligt de focus anders’.

Vanaf 18 mei mag de digitale kijker al meteen de HBO-reeksen ‘The Sopranos’, ‘The Wire’, ‘Carnivale’ en ‘Curb Your Enthusiasm’ op het Acht-scherm verwachten. Ook de Channel 4-reeks ‘Shameless’ zal te zien zijn op de gloednieuwe zender.

Eigenaar Concentra is onder meer bekend van de kranten Gazet Van Antwerpen en Belang Van Limburg en de regionale zenders TV Oost, TV Limburg en ATV. Concentra kwam onlangs nog in het nieuws, toen het zijn personeel vroeg om 5 procent in te leveren omwille van de economisch malaise.

Update : Ondertussen is de site van Acht actief  : www.acht.tv

Bron : GVA + eigen berichtgeving

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: