Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • januari 2009
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

Teletekst via HDMI bij Telenet Digital TV

Posted by dtvfan op 21 januari 2009

Telenet Vanaf vandaag kunnen klanten van Telenet Digital TV teletekst raadplegen via HDMI door middel van de Digitext toets. Dat komt doordat Telenet een update doorvoerde voor HD Digiboxen en HD Digicorders. Als je tv-toestel via SCART aangesloten is blijft teletekst  beschikbaar via de afstandsbediening van je tv. Maar de update bevatte ook andere aanpassingen en nieuwigheden zoals ondermeer een snellere werking van de decoders en menu’s, betere lay-out, van dag tot dag gaan met de pijltoetsen in de TV-Gids, met de optie ‘telkens de laatste episode‘ wordt enkel de recentste aflevering van een serie bewaard als opname en met de Snelgids kun je de taal van de ondertitels aanpassen, zoals je vroeger de audio taal kon aanpassen. Ook niet onbelangrijk is dat de kanaalnummering wordt vanaf nu opgeslagen per settop box, in plaats van per gezin en je dus een unieke kanaalnummering gebruiken bij elke settop box in het gezin.

Advertenties

4 Reacties to “Teletekst via HDMI bij Telenet Digital TV”

 1. joosten rudi said

  raar dat je chart kabel moet gebruiken .voor teletext .tenieker van telenet zegt dat chart kabel niet mag aan sluiten op de .digicorders . nu weet ook niet meer de ene tenieker zegt van wel de andere niet .heb hd box.
  echt iets voor telenet. denk dat zelf niet weten . heb heel slechte evaringen met telenet.

 2. N Van Gisteren said

  @ Rudi Joosten: *lees* wat er staat.

  Deze update gaat over de HD-boxen, die over ’t algemeen via HDMI aan de HD-TV zullen hangen. Die gebruikers konden tot nu géén Teletekst bekijken, want dat signaal wordt niet meegesturud via HDMI. Telenet heeft eindelijk gedaan wat er al vanaf ’t begin bij Indi was: een Teletekst-decoder ingebouwd in de decoder.

  Wie scart gebruikt (en dat doe je bij een HD-box enkel als je niet anders kan, bvb omdat je TV geen HDMI heeft), moet Teletekst gewoon oproepen via zijn TV, omdat bij scart het Teletekst-signaal WEL wordt meegestuurd.

  NERGENS in deze tekst staat dat je scart MOET gebruiken.

 3. Dries said

  Jammer dat teletekst wel werkt op één maar niet op één HD…

 4. N Van Gisteren said

  Teletekst wordt niet meegestuurd met Eén HD. Ook niet met Eén Plus. Ditto Canvas. Da’s een keuze van de VRT, heeft niks met Telenet te maken.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: