Digitale TV Weblog

Nieuws en info over digitale tv (2008 – 2016)

 • Het archief

 • januari 2009
  M D W D V Z Z
  « Dec   Feb »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Categoriëen

 • Overname artikels

  Indien u een artikel van Digitale TV Weblog gedeeltelijk of geheel overneemt, vragen wij u bij een gedeeltelijke overname de bron te vermelden en bij een volledige overname de bron te vermelden en een link naar het desbetreffende artikel te plaatsen.
  Alvast bedankt.

 • Advertenties

France Telecom maakt Orange TV aantrekkelijker

Posted by dtvfan op 8 januari 2009

France Telecom France Telecom heeft bij SES Astra capaciteit gekocht om zijn tv-aanbod via satelliet gelijk te trekken met zijn aanbieding via DSL en zo zijn Orange TV op die manier aantrekkelijker maken voor huishoudens met een zwakke DSL-verbinding. Tegelijk wil het zijn uitzendrechten rentabiliseren, dat wordt voor het hele grondgebied berekend. Maar wat mogelijke gevolgen zijn voor Mobistar en TV Vlaanderen ?

France Telecom is de moedermaatschappij van Mobistar in België. Gedelegeerd bestuurder Benoit Scheen van Mobistar verklaarde in november aan De Tijd dat zijn bedrijf bekeek om “tv op het vaste net” aan zijn aanbod toe te voegen. Van zijn kant erkent algemeen directeur Kurt Pauwels van satellietzender TV Vlaanderen nu dat hij werkt aan “commerciële akkoorden” om zijn aanbod te verdedigen tegenover de tv-internet-telefoon-gsm bundels van Belgacom en Telenet. Over die onderhandelingen wil hij wel niets kwijt.

In tegenstelling tot Belgacom wedt France Telecom op beide platformen (DSL en satelliet) voor zijn “triple play” aanbod in Frankrijk: wie geen Orange TV via DSL wil, kan het nog altijd via satelliet nemen. In Frankrijk wordt Orange TV nu uitgezonden via Eutelsat. Door zijn Orange TV aanbod te gaan uitzenden via een satelliet die ook al Canal+/Canalsat en Foot+ uitzendt, kan Orange zijn satellietabonnees nu gemakkelijk toegang geven tot die kanalen, die DSL-abonnees al langer konden ontvangen. De uitzendingen zullen via de Astra-satelliet op 19,2 graden oost lopen, één van de satellieten die ook TV Vlaanderen gebruikt.

Orange TV geeft geen abonneecijfers volgens medium. Woordvoerster Anne-Catherine David zegt dat Orange TV nu 1,6 miljoen abonnees heeft in Frankrijk voor DSL en satelliet samen. BelgacomTV had op 30 september 443.139 abonnees.

Bron : Trends.be en eigen berichtgeving

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: